KIA cee'd
KIA cee'd

KIA CEE'D

Lenyugözo elgondolások kívül és belül Sportos kupékat idézo formai megoldásaival az új cee’d ellenállhatatlanul vezetésre csábít. A Kia díjnyertes formatervezoi csapata, élén Peter Schreyer dizájn-igazgatóval, és a cee’d magyar formatervezojével, Kovács Miklóssal ismét lélegzetelállítót alkotott!

Készen áll az újdonságokra?

A Kia számára a „részletekbe menő figyelem” nem pusztán üres frázis. Számunkra ez maga a valóság, a formaterv szempontjából éppúgy, mint a minőséget tekintve, hiszen a kettő szorosan összefügg. Vessen egy pillantást a kecses tetőívre, a Kia jellegzetes hűtőmaszkjára vagy a szépen megformált, vadonatúj első és hátsó LED-es lámpatestekre (opcionális). A karosszéria minden apró részletére öröm rápillantani. A padlólemez burkolata a lehető legsimább kialakítást kapta, a hátsó légterelőt meghosszabbítottuk, míg a hátsó lámpatesteknél új karaktervonalat alakítottunk ki. Amint azt több száz órányi szélcsatornavizsgálat is igazolta, mindezzel jelentős mértékben csökkentettük az autó légellenállását, így a cee’d minden eddiginél takarékosabb is lett.

Az élet tele van kalandos fordulatokkal. Válasszon olyan autót, amelyre minden körülmények között számíthat. Hogy egy percig se kelljen autója miatt aggódnia, a cee'dhez egyedülálló, hétéves gyári garanciát kínálunk. Nekünk sem kell aggódnunk a nagyvonalú ajánlat miatt, hiszen a cee'd a létező legszigorúbb normák szerint, ultramodern szlovákiai gyárunkban készül, megbízhatóságát és tartósságát pedig számos vizsgálat igazolja. Így aztán várhatóan soha nem lesz szüksége a Kia kivételes, teljes körű garanciájára, amely nem mellékesen időtartama alatt szabadon átruházható az autó esetleges további tulajdonosaira, a modell használatpiaci értékét növelve. Ezt nevezzük mi izgalmasan megbízható autónak.

Az új Kia cee’d fedélzetén mindenki otthon érzi magát. A látványos középkonzol megvilágítása megteremti az utasteret uraló, kifi nomult légkör alaphangulatát. A beltérben kiváló minőségű anyagokkal találkozhatunk, a műszerfal felületei puha tapintásúak. A stílusos környezetet olyan egyedi megoldások teszik még lenyűgözőbbé, mint a ’fecskefarkú’ ajtókilincsek, vagy a sportos, három részből álló műszeregység. A könnyű kezelhetőség érdekében mindent a vezető köré terveztünk. Az műszeregység opcióként nagyfelbontású, kiválóan leolvasható TFT LCD kijelzővel is elérhető. Az ergonómia az állítható középső könyöklőnél folytatódik: a vezető felé forduló kartámasz is azt igazolja, hogy a cee'dben tökéletes harmóniát alkot egymással forma és funkció.

A Kia cee'd vadonatúj megoldások hosszú sorával teszi még élvezetesebbé az utazást:
Vegyük például a műszeregységbe illesztett, színes TFT képernyőt, amelyen a praktikus fedélzeti számítógép adatai is megjelennek. Vagy a vadonatúj, kényelmes elektromos rögzítőféket, amely hagyományos kézifékkar helyett egyszerű gombnyomással aktiválható.
Az ötletes technológiai megoldások között feltétlenül említést érdemel az intelligens parkolássegítő rendszer, amely a kormányzást átvállalva segít leparkolni az autót, akár a járműnél csupán 100 cm-rel hosszabb helyre is. A rendszer felismeri a megfelelő, párhuzamos parkolóhelyeket, automatikusan kormányozza az autót, és folyamatosan ellenőrzi a jármű előtti és mögötti, szabad helyet – Önnek nincs más dolga, mint a sebességet szabályozni, illetve a rendszer utasításait követve kezelni a sebességváltót.

Mosolyogva eljutni A-ból B-be? Az új Kia cee'ddel ez természetes. A cee'd olyan intelligens technológiai megoldásokat vonultat fel,
amelyekre egyáltalán nem számítanánk ebben a kategóriában. Ilyen az MP3-kompatibilis, hathangszórós CD-lejátszó, amelyen keresztül az alapkiépítésben kínált AUX/USB csatlakozók segítségével akár az iPodon vagy egyéb hordozható zenei lejátszókon tárolt zeneszámait is meghallgathatja. Opcióként 4,3 colos TFT LCD képernyővel felszerelt audiorendszer is megrendelhető*. A könnyed célba érést a Kia legújabb, 7 colos érintőképernyővel felszerelt, teljes térképes navigációs rendszere segíti. A berendezés akár tíz nyelven alkalmas a hangfelismerésre, valamint a szöveges üzenetek felolvasására. A rendszer menet közben tájékoztat az utcanevekről, és megjeleníthető rajta a manőverezést segítő tolatókamera képe is. Szeret egyszerre több dologgal foglalkozni? A kormánykeréken elhelyezett távvezérlőkkel erre is lehetősége nyílik: hangosítsa fel, vagy halkítsa le a rádiót, kezdeményezzen telefonhívást a Bluetooth kihangosítón keresztül, és szabályozza a sebességtartó automatát, miközben mindvégig az úton tartja a szemét.


Galéria

Letölthető árlista, prospektus és műszaki adatok

LETÖLTÉS
LETÖLTÉS