KIA Venga
KIA Venga

KIA VENGA


A „Venga” szó spanyol kifejezés, jelentése: gyerünk, indulás. Miért szorítaná magát korlátok közé, ha olyan sok minden vár Önre? Az új Kia Venga a lehetőségek egyedülállóan gazdag tárházát nyújtja, különösen akkor, ha a panorámatetős változat mellett dönt, amely a beáramló fénynek köszönhetően még tágasabb térérzetet teremt. Pillantson fel, és csodálja a kilátást, vagy csak gyönyörködjön a tágas utastér formáiban, élvezze az utazás minden pillanatát! A minőségi anyagok és a nagyszerű ötletek minden eddiginél kellemesebbé teszik az autózást.

Ám nemcsak az utasok, hanem a vezető számára is minden biztosított a biztonságos és kényelmes utazáshoz. Az alapvető funkciók kezelőszerveit a kormánykerékre helyeztük, hogy a tekintetet egy percre se kelljen levenni az útról. A Vengában egyetlen érintéssel beállíthatja az audiorendszer hangerejét, a sebességtartó automatikát vagy elérheti a fedélzeti számítógép funkcióit. Az aktív biztonsági arzenál része a blokkolásgátló fékrendszer (ABS) és a fékasszisztens (BAS), amely garantálja a megfelelő fékerőt vészfékezés esetén.

A felszereltséghez tartozik az elektronikus stabilitásellenőrző (ECS) is, amely segít a kezelhetőség folyamatos fenntartásában. A rendszer szükség szerint külön-külön, automatikusan fékezi a kerekeket, ezáltal gondoskodik a túlkormányzottság vagy alulkormányzottság korrigálásáról. Az ESC a motor teljesítményét is szabályozza, hogy a vezető minél hamarabb visszanyerje uralmát az autó felett. Az emelkedőn történő elindulást segítő rendszer (HAC) pedig megakadályozza az autó visszagurulását.

Az autóban hat légzsák is található. Két első légzsák, két első oldallégzsák és az utastér teljes hosszára kiterjedő függönylégzsákok. Az első ülésekre szerelt aktív fejtámlák hátsó ütközés esetén védenek, megelőzik a fejsérüléseket. Mindegyik ülésen hárompontos biztonsági öv található.

A Kia Venga összesen négyféle, 1,4 és 1,6 literes dízel- és benzinmotorral érhető el, 75-126 lóerős teljesítményskálán. Mindkét dízelmotorban a legújabb, második generációs „common rail” üzemanyag-befecskendezés dolgozik, az 1,6 literes változat kiemelkedő teljesítményéről pedig a változó geometriájú turbófeltöltő gondoskodik. A benzinmotoros modellek folyamatosan változó szelepvezérléssel (CVVT) és elektronikus üzemanyag-befecskendezéssel rendelkeznek.

A Venga mindegyik változata felszerelhető az üzemanyag-fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást csökkentő Stop & Start rendszerrel (ISG). Ez a berendezés leállítja a motort, amikor az autó áll, például egy közlekedési lámpa előtti várakozás alatt, gázadáskor pedig a motor automatikusan újraindul. A megtakarítás jelentős, különösen városi közlekedés esetében. Az ISG jelentősen csökkenti a károsanyag- és zajkibocsátást, és akár 15%-os üzemanyag-megtakarítást eredményez.

 


Galéria

Letölthető árlista, prospektus és műszaki adatok

LETÖLTÉS
LETÖLTÉS